در حاشیه برگزاری نمایشگاه ایران پلاست سال ۱۴۰۱ از سند به روز رسانی شده کاتالیست های صنعت نفت رونمایی شد!
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به ۲۰ محصولی که برای سرمایهگذاری از سوی شرکتهای داخلی و خارجی پیشنهاد شده و میزان سرمایهگذاری صورت گرفته آن، گفت: تاکنون برای سرمایهگذاری در تولید ۱۷ تا ۱۸ محصول جدید در مسیر تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی اعلام آمادگی شده است و برای چند محصول باقی مانده نیز پیگیریهایی انجام شده و پیشبینی ما این است که حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار برای تولید این محصولات نیاز باشد.
وی درباره توسعه پایین دست متانول و ادامه پروژههای پیشران پروپیلن و تخفیف خوراک برای این پروژهها، اظهار کرد: نزدیک به حدود ۴۰ میلیون تن در سال در افق ۱۰ ساله آینده متانول تولید میشود که این رقم هم میتواند تهدید و هم فرصت باشد. متانول زنجیره ارزش بزرگی دارد و پروپیلن و پلیپروپیلن یکی از محصولات آن است که از ارزش بالایی برخوردار است ،معافیتهای خوبی برای قیمت خوراک این محصولاتی که در این زنجیره قرار دارند لحاظ شده است.
وی اضافه کرد: ۵ درصد تخفیف قیمت خوراک برای تکمیل زنجیره ارزش متانول وجود د ارد، البته رایزنیهایی برای مشوقهای بیشتر صورت گرفته و ۳۰ درصد تخفیف خوراک برای چند زنجیره ارزش پیش بینی شده است.
وی درباره چشمانداز تولید کاتالیست در کشور ادامه داد: طبق برآوردهای صورت گرفته سه تا چهار سال آینده همه کاتالیستهای مورد نیاز کشور در کشور تولید میشوند؛ برای تولید کاتالیست با شرکتهای داخلی و خارجی همپیمان همکاری میکنیم تا به زودی به تولیدکننده کاتالیست و صادرکننده در دنیا تبدیل شویم.
مشروح خبر را در این ویدیو مشاهده نمایید.
همچنین معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به دستاوردهای صنعت پتروشیمی در زمینه کاتالیست گفت: به لطف خدا و تلاش محققان کشور، شاهد رسیدن به مرزهای خودکفایی در تولید کاتالیستهای مورد نیاز صنعت نفت تا سه سال آینده خواهیم بود.
وی افزود: امروز با امضای این اسناد در صنعت پتروشیمی، شرکتهای دانشبنیان و پژوهشگران ایرانی ثابت کردند که هیچ کاری در صنعت پتروشیمی نیست که ایرانیان نتوانند از عهده آن بر آیند.
وی با اشاره به خودکفایی ۹۸ درصدی صنعت پتروشیمی کشور در زمینه کاتالیست از لحاظ وزنی اظهار کرد: امروز، ما در این صنعت شاهد افتخارهایی تازه هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز افزود: در گذشته حتی تصور اینکه بتوانیم در داخل ایران کاتالیست تولید کنیم نداشتیم، اما امروز به لطف خدا و تلاش محققان کشور، شاهد رسیدن به مرزهای خودکفایی در تولید کاتالیست صنعت نفت تا سه سال آینده خواهیم بود.
مجید دفتری، ، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی نیز در آیین رونمایی از نسخه بهروز شده کاتالیست صنعت نفت که با حضور مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست برگزار شد، اظهار کرد: در یک سال گذشته شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با همکاری شرکتهای دانشبنیان و مراکز علمی داخلی روزآمدکردن سند بومیسازی کاتالیستهای صنعت پتروشیمی را انجام داده است.
وی با بیان اینکه دانش فنی در صنعت پتروشیمی حکم موتور محرک را دارد، گفت: هماکنون ۹۹ نوع کاتالیست، جاذب و آغازگر در صنعت پتروشیمی کشور وجود دارد؛ ضمن اینکه پژوهشگران صنعت پتروشیمی با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت تاکنون توانستهاند ۸۸ مورد از این کاتالیستها را بومیسازی و تولید کنند و با توجه به روزآمد کردن سند کاتالیست کشور، باقی کاتالیستها نیز تا پایان دولت سیزدهم بومی شود.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به خودکفایی ۹۸ درصدی صنعت پتروشیمی در زمینه کاتالیست از لحاظ وزنی اشاره کرد و گفت: ۲ درصد باقیمانده نیز تا سه سال آینده بومیسازی و در داخل کشور تأمین شود.