پتروشیمی شیراز؛ سرآمد حرکت بر مبنای اقتصاد مقاومتی

پتروشیمی شیراز
سرآمد حرکت بر مبنای اقتصاد مقاومتی

شرکت پتروشیمی شیراز یکی از پیشگامان بومی سازی قطعات و تجهیزات استراتژیک صنعت پتروشیمی بوده که در حوزه کاتالیست از دهه هشتاد شمسی و در زمانی که خرید کاتالیست از خارج بدون مشکلی انجام میشد، همکاری خود را با شرکت نفت و گاز سرو در حوزه داخلی سازی کاتالیست های اوره، آمونیاک و متانول آغاز نمود؛ به طوری که نخستین کاتالیست ایرانی در این مجتمع استفاده شد. به طوری که تاکنون چندین کاتالیست استراتژیک صنایع فوق الذکر با همکاری شرکت پتروشیمی شیراز و شرکت نفت و گاز سرو داخلی سازی شد. از اینرو در این شماره از فصلنامه سرو ماندگار گفتگوی ویژه ای با آقای مهندس کوروش جعفری مدیر امور تولید مجتمع پتروشیمی شیراز و آقای دکتر فضل اله زارعی کوردشولی رئیس پژوهش و مطالعات راهبردی شرکت پتروشیمی شیراز داشته ایم که شرح آن در ادامه آمده است.

کوروش جعفری؛ مدیر امور تولید مجتمع پتروشیمی شیراز: شیرینی موفقیت استفاده از کاتالیست ایرانی

کارایی کاتالیست و پارامترهایی که از لحاظ تولید برای ما بسیار اهمیت است، عوامل کلیدی از منظر مصرف کننده کاتالیست است؛ ولی آن چیزی که برای بنده بسیار مورد اهمیت است، کاتالیست بومی شده است؛ چرا که تجربه قبلی بنده قبل از پتروشیمی شیراز ، فعالیت بنده با کاتالیست ایرانی در پتروشیمی مسجد سلیمان بود. زمانی که به عنوان مسئول راه‌اندازی این مجتمع بودم و از کاتالیست سرو از ابتدای خط تا سنتز آمونیاک استفاده کردیم و در کنار همکارانمون در شرکت سرو دورانی با نتیجه خوبی داشتیم و تا الان نیز که در حال استفاده آنها هستیم شرایط فعالیت این کاتالیست مساعد بوده و بسیار خوشحالیم که توانستیم یکی از گلوگاه های همیشگی صنعت پتروشیمی یعنی کاتالیست را داخلی سازی کنیم و یک خوشحالی مضاعف را ایجاد کنیم. ما همواره در حال پایش پارامترهای عملیاتی کاتالیست سرو در شیراز و مسجدسلیمان هستیم که نتایج رضایت بخش است. اینکه شاهد آنیم داخل رآکتورهای پتروشیمی از کاتالیست ایرانی استفاده می‌شود این برای ما بسیار شیرین است.

فضل اله زارع کردشولی؛ رئیس پژوهش و مطالعات راهبردی شرکت پتروشیمی شیراز: صادرات کاتالیست، تبلور تلاش مجدانه صنعت پتروشیمی و کاتالیست در کنار یکدیگر!

پتروشیمی شیراز با توجه به اینکه اولین پتروشیمی کشور بوده، نخستین تجربیات درخشان داخلی سازی زنجیره صنعت پتروشیمی در حوزه آمونیاک، متانول و اوره در این مجتمع شکل گرفته است. از اینرو در بحث بومی‌سازی دانش های فنی، این مجتمع جزء نخستین‌های کشور به شمار می آید.
در حوزه کاتالیست نیز با یک سری حمایت ها و اقدامات ملی، همکاری با شرکت سرو آغاز و اولین کاتالیست تولید داخلی که کاتالیست ریفرمینگ اولیه با بخار آب بود را توانستیم وارد مرحله تجاری‌سازی کنیم و این اقدام یک پیشران برای صنعت کاتالیست شد که به واسطه رشدی که این صنعت نوپا تا به امروز داشت، اکنون شاهد رشد و شکوفایی و حتی صادرات کاتالیست‌های تولیدات داخلی هستم. و در زمینه‌های کاتالیست‌های دیگر نیز پتروشیم شیراز و سرو بار دیگر در یک اقدام ملی را اینبار در حوزه کاتالیست سنتز متانول و خدا را شاکریم که کاتالیست نسل دوم کاتالیست سنتز متانول این شرکت که درون رآکتور واحد متانول شیراز بارگذاری شده است، پس از گذشت ۶ ماه از کارکرد آن، نتایج رضایت‌بخشی از لحاظ عملکردی را شاهد هستیم.
این مهم جای خوشحالی و افتخار است و امید است این افتخار ملی که با توجه به تجربیاتی که این دو شرکت در طول این سال ها با تلاش و کوشش شبانه روزی توانستند رقم بزنند پایه استفاده تمام واحدهای متانول کشور در حوزه استفاده از این کاتالیست باشد.
با توجه به اینکه شعار سال به نوعی “تولید و دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی” است، شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند شرایط مساعدی را با حمایت های بخش کارفرمایی برای خود ایجاد کنند به طوری که با همکاری و حمایت صنعت و دولت و شرکت‌هایی که می توانند در این حوزه کمک کمک کنند، به رشد توسعه شرکت‌های دانش بنیان نایل آییم، تا این اقدامات بتواند منجر به تکمیل بومی سازی زنجیرۀ ارزش در کالاهای راهبردی از جمله کاتالیست و دیگر کالاهای مهم شود. ما امیدواریم به شرایطی که وجود دارد به قطع وابستگی بیانجامد؛ اتفاق مبارکی که در زنجیره کاتالیست‌ها اتفاق افتاد و نه تنها قطع وابستگی رقم خورد بلکه ما توانستیم در مرحله صادرات برای کشور حرفی برای گفتن داشته باشیم.

سرآمد حرکت بر مبنای اقتصاد مقاومتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *