احسان ثقفی، رئیس هیئت‏ مدیرۀ انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران: توان تولید داخل، در خدمت صنعت پتروشیمی

آقای ثقفی گفت: من افتخار می‏ کنم که یکی از اعضای انجمن، که شرکت نفت و گاز سرو باشد، می‏ تواند به این موفقیت دست یابد و به جایی برسد که با تولیدات خود، نیازی مهم از صنعت نفت ایران را به‏ خوبی تأمین کند. کاری که نفت و گاز سرو به‏ عنوان یکی از اعضای خانوادۀ استصنا انجام داده، کاری است استثنائی و امیدوارم توانمندی‏ های این شرکت، به‏ خوبی شناخته شود. شرکتی که بتواند تعداد زیادی از مدیران را مجاب کند و در یک مکان، گرد هم بیاورد و این چنین همایشی برگزار کند، نشان‏ دهندۀ اقتدار و پیشرفت آن است.

بنده به نمایندگی از انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران در خدمت شما هستم. انجمن ما بالغ بر ۸۵۰ عضو دارد که از این تعداد، ۲۰۰ عضو آن دانش ‏بنیان است و حدود ۸۰۰۰۰ شغل مستقیم ایجاد کرده است و با توجه به اشتغال‏ زایی از ناحیۀ پیمانکاری‏ ها و غیره، ۲۴۰۰۰۰  شغل به‏ صورت غیرمستقیم در ۱۰ گروه کالایی فعال شده‏ اند. اعضای موفقی داشته ‏ایم، اما قاطعانه می‏ توانم بگویم که شرکت نفت و گاز سرو یکی از متمایزترین آن‏ ها بوده است. ما در ۲ سال گذشته قرارداد یا به‏ عبارتی، تفاهم‏ نامه ‏ای با هلدینگ خلیج ‏فارس داشتیم که این هلدینگ ۴۰ درصد پتروشیمی‏ ها را پوشش می‏ دهد. در همین جلسه اعلام می‏ کنیم که آمادگی همکاری با سایر هلدینگ‏ ها و پتروشیمی‏ ها را نیز داریم و حسن اتفاق، آقای مهندس کریمی وثیق، مسئولیت کارگروه پتروشیمی استصنا را دارند و می‏ توانند این تعامل را تسریع بخشند.

امید داریم روز‏به‏روز تعداد اعضایی که با این شرایط بتوانند خودشان را وفق بدهند و پیشرفت کنند، افزایش پیدا کند.

اما در حوزۀ ساخت داخل؛ بر اساس آماری که در دست داریم، می‏ توانیم ۸۰ درصد تجهیزات موردنیاز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی را به کمک شرکت‏ های داخلی تأمین کنیم و عمق ساخت داخلی این شرکت‏ ها نیز به‏ طور متوسط بالغ بر ۷۰ تا ۸۰ درصد است.

ما برای پیشرفت، باید دو پارامتر را در نظر بگیریم. اول اینکه با خودمان صادق باشیم و آنچه در توان داریم را ارائه کنیم و در واقع، ادعایی بیش از حد نکنیم. چون زمانی که خودمان را درست شناختیم، طبیعتاً نقشۀ راه صحیحی را تدوین خواهیم کرد.

دوم اینکه، حوزۀ کارفرمایی ما، دانش فنی و توانایی مهندسی ما را باور داشته باشد. در این چند سال اخیر که با تحریم مواجه بودیم یک حوزۀ کارفرمایی به بخش خصوصی و ساخت داخل مراجعه کرد و زمینه برای پیشرفت فراهم شد و محصولاتی تولید شد که صددرصد داخلی بوده است.

ما می ‏توانیم بیش از ۸۰ درصد تجهیزات و مواد مصرفی و … را که ساخت داخل هستند، در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی استفاده کنیم. ناگفته نماند آن ۲۰ درصدی که می‏گوییم هنوز واردش نشده ‏ایم، بخشی از آن فقدان فناوری است، ولی بخشی از آن با توجه به محدودیت سفارش برای بخش خصوصی اقتصادی نیست؛ بنابراین باید سیاست‏ گذاری‏ های کلان صورت بگیرد تا به آن نقطه برسیم.

شرکتی چون نفت و گاز سرو، به‏ خوبی این مسیر را طی کرده و با توانمندی ‏هایی که با تلاش و اراده به آن‏ ها دست‏ یافته، می‏ تواند الگوی موفقی برای سایر شرکت ‏ها، سیاست‏ گذاران و بخش‏ های اثرگذار در مسیر رسیدن به فناوری، خودکفایی و تأمین نیاز کشور باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *