در همایش بومی سازی مطرح شد: توسعۀ پایدار صنایع مادر با تکیه بر توان دانش‏بنیان‏ ها

دکتر بهشتی در همایش بومی سازی کاتالیست گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ۲ سال قبل اقدام به شناسایی و احصاء نیازهای جدی کشور در حوزه ‏های مختلف نظیر حوزۀ سلامت، امنیت غذایی، تجهیزات و لوازم خانگی، حمل ‏و ‏نقل و سایر نیازهای کلیدی کشور کرده و حمایت‏ هایی را به‏ منظور پیاده ‏سازی اقتصاد مقاومتی و حمایت از داخلی‏ سازی آن‏ها صورت داده است.

وی افزود: در این میان، مجموعۀ دانش‏ بنیان نفت و گاز سرو، یکی از نقش ‏آفرینان کلیدی در صنعت محسوب می‏ شود که با تأمین یکی از بخش ‏های مهم، حیاتی و استراتژیک زنجیرۀ ارزش این حوزه توانسته نقشی مهم در خودکفایی، اشتغال‏ زایی و مهم‏تر از همه، حرکت چرخ اقتصاد دانش ‏بنیان کشور ایفا کند. تولید کاتالیست‏ هایی که به دست این شرکت دانش ‏بنیان محقق شده و در سال جاری و در قالب این همایش نیز، سه نمونۀ جدید از این کاتالیست‏ ها رونمایی شد، همگی نویدبخش آینده‏ای روشن در این صنعت هستند.

معاون تجاری سازی فناوری و نواوری گفت: یکی از محصولات کلیدی که هم در صنعت فولاد و هم در صنعت پتروشیمی و هم صنایع پالایش استفاده می‏ شود، کاتالیست‏ ها هستند، کاتالیست‏ ها موادی با فناوری پیچیده و یکی از نیازهای جدی کشور هستند و ما در مرکز کلان طرح‏ های معاونت به این جمع ‏بندی رسیدیم که از شرکت نفت و گاز سرو به‏منظور تولید دانش فنی کاتالیست آمونیاک و متانول حمایت کنیم که در ادامه، دانش و تجربیات به ‏دست‏ آمده از آن منجر به رفع نیاز جدی کشور در تأمین این کاتالیست‏ ها شد؛ به‏ طوری‏که خوشبختانه می ‏توانیم با اطمینان بگوییم که در حال حاضر مشکل عمده‏ای در تأمین نیاز کشور در حوزۀ کاتالیست‏ هایی که اشاره شد، نداریم.

ساختار سیاستی کشور برای فرهنگ‏سازی و ترویج باور داخلی‏ سازی و حمایت از تولید داخل چند بخش دارد، بخش اول مختص شرکت‏ هاست که باید نسبت به برنامه ‏ریزی مدیریتی دقیق و تولید محصول با کیفیت و انتخاب محصول و اخذ مجوزهای لازم اهتمام ورزند. بخش دیگر شامل حمایت‏ های حاکمیتی و همچنین معاونت علمی و فناوری در راستای هموار کردن موانع و همچنین اخذ مجوزهای COC و COP است.

البته تلاش بخش ‏های مختلف در کشور منجر به رفع موانع توسعۀ محصولات و حمایت داخل می‏شود، ولی یکی از توصیه‏ های جدی به شرکت‏ ها برای توسعۀ پایدار محصولات، تعیین بازار هدف گسترده و بیرون از مرزها است؛ البته در حال حاضر خوشبختانه توانسته‏ ایم ارتباط خوبی با کشورهای مجاور و سایر کشورها برقرار کنیم و برای صادرات به آن‏ها برنامه ‏ریزی داشته باشیم. در این زمینه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز برنامه‏ ریزی خوبی انجام داده که منجر به تأسیس خانه‏ های نوآوری فناوری و یا iHiT در چند کشور شده است و چند مورد دیگر نیز به‏ منظور توسعۀ محصولات در دست احداث هستند.

وی در خاتمه افزود: درنهایت اگر شرکتی بتواند نیازهای داخلی را رفع کند و همچنین با مزیت رقابتی در بازار خارج نیز فعالیت داشته باشد، می‏ توانیم بگوییم که به ثبات و توسعۀ پایدار دست یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *