آقای مهندس سلیمانزاده، مدیر تولید شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در همایش بومیسازی کاتالیست گفت: از برگزاری این نشست ها که هر دو سال یکبار به همت شرکت نفت و گاز سرو برگزار می شود تشکر می کنم.
وی گفت: هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس که حدوداً ۴۰ درصد از صنعت پتروشیمی کشور را در اختیار دارد، یکی از بزرگترین هلدینگ های تخصصی خاورمیانه است و ارزش دارایی این شرکت ۲۵۰ هزار میلیارد تومان است. این مجموعه از هفده شرکت تولیدی و ۶ شرکت که در دست راه اندازی است تشکیل شده که تا انتهای سال آینده به مرحلۀ تولید می رسند. هدف گذاری صادراتی امسال این شرکت ۵ میلیارد دلار است که به لطف خدا تا دو الی سه هفتۀ گذشته ۴ میلیارد دلار آن محقق شده و تاکنون فروش داخلی و فروش بین منطقه ای عدد مناسبی بوده است.
همچنین ایشان افزود: در رابطه با حمایت از تولیدات داخل نیز باید گفت، همانطور که شرکت نفت و گاز سرو بازوی مستحکمی برای صنایع پتروشیمی مخصوصاً در راه اندازی چندین پتروشیمی بوده است، به منظور رفع مشکلات موجود، تولید داخل باید سازماندهی شود؛ از این رو ما نیز در قدم اول جلساتی با مدیران عامل و مدیران داخلی شرکتهای زیرمجموعه برگزار کردیم تا پیام سیاست گذاری شرکت به همه ابلاغ گردد. در مرحلۀ بعد اقدام به تدوین دستورالعملی برای اقدامات عملی و کاربردی فرهنگ داخلی سازی کردیم تا بتوانیم از حداکثر توان داخلی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه طی جلسات مکرری که با مدیران داشتیم، مذاکراتی درمورد استراتژی ها صورت گرفت، افزود: تولید مستمر در داخلی سازی نباید نادیده گرفته شود و ما کوشیدیم در صورت تأمین کالاها و تجهیزات از داخل از خرید نمونه های خارجی آن مگر در موارد استثنا خودداری کنیم.
برای نمونه، قراردادی چند میلیون دلاری، با شرکت نفت و گاز سرو برای طرح های آپادانا و هنگام (متانول و آمونیاک) منعقد شده است.
در ادامه نیز به منظور حمایت از شرکت های دانشبنیانی که کاتالیست یا مواد شیمیایی می ساختند، ولی توان احداث واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی نداشتند، قراردادها و تفاهم نامه هایی امضا شد.
وی در پایان افزود: در سال ۹۹ حدود ۲۱۰۰ میلیارد تومان هزینۀ ساخت داخل بوده که این روند با تفاهم نامه ای که برای حمایت از شرکت های دانش بنیان داریم، به تولید محصولات ساخت داخل منجر شده است؛ به این صورت که شرکت ها نقش آفرینی و مشارکت می کنند و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز سرمایه گذار اصلی این محصولات است.
امیدواریم نمونه های موفقی چون شرکت سرو بتوانند راهگشایی برای پایداری توسعۀ صنعت پتروشیمی کشور باشند.