محمد کسائیان، مدیرعامل شرکت صف رزموند: ضرورت وجود ایستگاه‏ های فشارافزایی!

آقای کسائیان گفت: کشور ما همیشه چالش تأمین کاتالیست از شرکت‏ های خارجی را داشته است و امروزه تولیدات شرکت‏ های داخلی نظیر شرکت نفت و گاز سرو این موضوع را تا حد زیادی حل کرده و با شعار «ارتقاء کیفیت و خدمات پس از فروش» و ارتباط تنگاتنگی که با مشتریان دارد و درواقع با انعکاس نیازمندی مشتریان توانسته است به بومی‏ سازی کاتالیست‏ ها دست پیدا کند و موجب خرسندی شود.
ولی مسئله‏ ای که در این میان وجود دارد و در این فرصت می‏ خواهم به آن بپردازم که توجه به آن حائز اهمیت است، مخزن پارس جنوبی است که نباید از آن غافل شویم.
فشار مخزن پارس جنوبی در حال کاهش است و این برای همگی ما که نیازمند منابع اولیه هستیم، نه تنها خبر خوبی نیست، بلکه یک هشدار شمرده می‏ شود که باید برای آن چاره‏ ای اندیشه کنیم؛ امیدواریم با بررسی علل آن و هم‏فکری بتوانیم به راه‏ حل مناسبی برای رفع آن برسیم.
می‏ دانیم که در این مخزن ۲۲ فاز توسعه‏ یافته وجود دارد که در بعضی از این فازها با کاهش فشار مواجه هستیم. برای مثال، فشار گاز قبلاً در فاز یک پارس جنوبی ۲۷۰ بار بود، اکنون این فشار در فازهای مرزی مانند فاز ۱۱ و فاز ۱۲ به ۱۱۰ بار رسیده است و طبق مطالعات انجام‏ شده تا سال ۲۰۲۴ این فشار احتمالاً تا ۶۰ بار کاهش می ‏یابد که متأسفانه فکری برای جلوگیری از این موضوع نشده است؛ بنابراین ضرورت احداث ایستگاه ‏های فشارافزایی مسئله‏ ای است که می‏ خواهم به آن بپردازم.
داده‏ هایی که از فازهای پارس جنوبی دریافت شده است نشان می‏ دهد که چگونه علاوه بر افت فشار، دبی هم افت می‏ کند و تا چهار سال دیگر فشار ممکن است از ۱۲۰ بار به ۶۰ بار افت کند و این مسئله بسیار حائز اهمیت است، زیرا تمام پتروشیمی ‏ها با عدم تأمین گاز موردنیاز و سایر پیامدهای آن مانند عدم برخورداری از خوراک کافی روبرو می‏ شوند.
ازجمله مواردی که باید برای افزایش فشار و رفع این مشکل به آن توجه شود، ابتدا پایه‏ ریزی زیرساخت مناسب نرم‏ افزاری و سخت‏ افزاری است که در حال انجام است و قدم بعدی تأمین مالی است.
پیشنهاد می‏ کنم دوستان از سود تقسیمی خود در طی چهار سال و نه یک‏باره، خرید گاز حتی به صورت پیش‏ خرید داشته باشند که این پروژه به صورت عملی محقق گردد. این موضوع با ۲۰ درصد سود تقسیمی نیز قابل‏ انجام است تا مشکل مطرح‏ شده حل و گاز مورد نیاز از داخل کشور و بدون نیاز به کشورهای دیگر تأمین شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *